Aanvraag

Aanvraag

Contacteer ons hieronder & wij beantwoorden zo snel mogelijk uw vraag.

Aanvraag

Contacteer ons hieronder & wij beantwoorden zo snel mogelijk uw vraag.

Wat is er in de buurt

Sagres

De geschiedenis van Sagres is doorweven met legenden. Het werd in 1421 door Hendrik de Zeevaarder gesticht: Op het rotsplateau zette hij een school voor zeevaarders op. In het fort van Sagres  verzamelde hij de beste zeelieden, cartografen, geografen, astronomen en andere geleerden uit zijn tijd om zich heen om zijn ontdekkingsreizen voor te bereiden. Het fort werd bij de grote aardbeving van 1755 verwoest;  een grote stenen windroos op de binnenplaats herinnert nog aan de glorietijd. Volgens een andere overlevering zou het huis van de infant 6km verder naar het zuiden aan de kaap..

Monchique

Het bergdorp Monchique is bekend door de zuidelijker gelegen thermen Caldas de Monchique. Het werd al in de middeleeuwen door de rijken bezocht, zoals de Romeinen dat in de Oudheid deden. Het zwavelhoudende water staat bekend als geneesmiddel tegen reumatische aandoeningen. Na het bezoek van de Portugese koning João II in de 15e eeuw werd het een elegant, modieus bad; nu straalt het een nostalgische sfeer uit. Monchique ligt aan de weg naar het hoogste punt van de Algarve, de Foia (902 m), die een grandioos panorama biedt. Aan de voet van de berg bevindt zich het oudste bouwmonument ..

Olhão

Olhão ligt op 8kms van B&B casa mama mia.
Een levendig stadje, met dagelijks verse aanvoer vis, groenten & fruit, vlees & zuivelproducten in de markthallen.
Vanuit Olhão kan je bootexcursies maken naar 1 van de eilandjes aan de ria formosa, hetzij per veerboot, hetzij per private (taxi)-boot. 
De talrijke visrestaurantjes lokken je  met hun dagverse vis & zeevruchten.
Het oude centrum getuigt van een rijk verleden, de 'wandeling van de legendes' gidst je langs de majestueuze huizen versierd met azulejos.

Tavira

Op een halfuurtje rijden vanuit B&B casa mama mia, bereik je het centrum van Tavira. Dankzij de vele bruggetjes over de rio Gilão ook het 'Venetië van de Algarve' genoemd. De terrasjes aan de vele pleintjes, de aangemeerde visserbootjes geven een extra vakantiegevoel. Te bezoeken : camera obscura, Castelo dos Mouros, museu municipal, het Fado com historia-huis, dit alles ligt in de oude stad op een boogscheut van elkaar & van de parking nabij de bombeiros.
Vanuit Tavira overzet naar ilha de Tavira, Fuzeta...

Faro

Het Forum Algarve is hét mekka voor elke shopper, maar Faro heeft veel meer te bieden.
Op 20kms van B&B casa mama mia is een bezoek aan de hoofdstad van de provincie Algarve meer dan de moeite waard.
De oude ommuurde stad komt stilaan uit zijn winterslaap : optredens, tapas-bars nodigen uit tot een relaxed bezoek, vooral 's avonds aangenaam.

Moncarapacho

Op 10 min. wandelafstand vanuit B&B casa mama mia bereik je het centrum van Moncarapacho, een dorp 'waar de tijd blijft stille staan'. Voor je dagelijkse aankopen kan je terecht bij de plaatselijke bakker, markthal & enkele kruidenierszaken, waar je alles kan vinden. Ook de apotheek & kapper zorgen voor je gezond- & schoonheid...
Naast de vele kerken, heel wat druk(kere) bezochte restaurantjes, zeer correcte prijs/kwaliteit. Het pleintje aan de igreja matriz (de hoofdkerk) werd enkele jaren terug heraangelegd; gezellige terrasjes & leuke tapas-ba..